Over KANS in Onderwijs

Onze expertise van het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs die we hebben ontwikkeld in de tien scholen van Gewoon Speciaal Onderwijs, hebben we gebundeld in een expertisecentrum. Begeleiders, adviseurs en trainers ondersteunen scholen in vier samenwerkingsverbanden*, adviseren over aanpakken en coachen leerkrachten. Zij geven specifieke trainingen over de begeleiding van gedrag, sociaal-emotionele problematiek, zeer moeilijk lerenden, didactiek en leren.

KANS in Onderwijs biedt ook de inzet van een intern begeleider, een orthopedagoog, psycholoog of procesbegeleider passend onderwijs. Tot slot voeren onze specialisten divers onderzoek uit (onder meer intelligentieonderzoek, psychodiagnostisch en persoonlijkheidsonderzoek). Een aantal medewerkers zijn werkzaam als schoolondersteuner in de samenwerkingsverbanden. In deze rol begeleiden ze leerkrachten, scholen en leerlingen in situaties waarin de ondersteuning van een reguliere school onvoldoende blijkt. Zij observeren, adviseren en begeleiden in de klas en zetten specifieke interventies op maat in.

Praktische informatie

Op deze website vindt u een veelzijdig aanbod over onderwerpen die u in de dagelijkse praktijk tegenkomt. Ons aanbod wordt voortdurend geactualiseerd. Scholen en samenwerkingsverbanden kunnen bij ons terecht voor begeleiding, advies en professionalisering. Een maatwerkopdracht start altijd met een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek wordt samen met een expert de behoefte vastgesteld, waarna men een intakeverslag en een voorstel ontvangt. Mocht u aanvullende informatie willen hebben of heeft u vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Directeur: Mw. S. (Suzanne) de Koning, directeur a.i.
Secretariaat: Mw. H. (Lenie) de Fretes-Manusiwa

* Samenwerkingsverbanden: Passenderwijs, Profi Pendi, Rijn en Gelderse vallei en ZOUT

Meer informatie?

Wij hopen dat KANS in Onderwijs iets voor u kan betekenen. Neemt u bij interesse gerust direct contact op met ons, wij denken graag met u mee. In overleg bieden wij u een voorstel op maat.